Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-03-29, 5:34 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Участь в он-лайн конференціях

  Перед новим навчальним роком ділимося досвідом, набираємося натхнення, беремо участь у науково-практичних конференціях та педагогічних марафонах.
  Он-лайн конференція МОН "ОСВІТА В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: як організувати навчальний рік 2020-2021" 18 серпня 2020 року. Від Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у заході приймали участь: Тетяна Володимирівна Микуця, заступник директора з виховної роботи та Оксана Олександрівна Передерій, методист.
  Дводенна інтернет-конференція для вчителів від освітнього проекту НаУрок "Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості", що проходить 19-20 серпня 2020 року (учасник від закладу: О.О. Передерій). Учасники ділилися досвідом щодо проведення занять в умовах пандемії, методиками підвищення ефективності дистанційної роб ... Читати далі »

Переглядів: 274 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-20

Гурток „Юні аматори радіозв’язку”

   Під час дистанційного навчання і на літніх канікулах вихованці гуртка отримували електронні посилання на радіотехнічну літературу, навчальні відеоролики з радіотехніки та вивчення телеграфної азбуки Морзе. Для юних радіоаматорів створено хмарне сховище документів, електронних книг та відео уроків, зокрема розглянуто роботу з осцилографом, векторним аналізатором NanoVNA. Підготовка до змагань із спортивної радіопеленгації вимагала виготовлення передавачів та антен на діапазон 3,5 МГц. Процес виготовлення і супровідні креслення, схеми й розрахунки викладено в хмарному сховищі на Google диску та на сторінці у Фейсбук.
   Для участі у заочних змаганнях з радіозв’язку на коротких хвилях на відкритій території Полтавського ОЦНТТУМ ПОР кер ... Читати далі »

Переглядів: 324 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-20

Гурток "Кераміка"

  19 серпня 2020 року на відкритій місцевості перед Полтавським ОЦНТТУМ ПОР відбулося свято випалювання глиняних робіт, виготовлених на літніх канікулах вихованцями гуртків "Кераміка". Дані роботи виготовлялись за новітніми технологіями під час дистанційного навчання.
  Спільна праця педагогів та вихованців гуртків Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, закладу загальної середньої освіти №2 м. Полтави та Полтавського міського центру позашкільної освіти в он-лайн режимі дала гарний результат, який надихає на подальшу співпрацю між закладами освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 332 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-20

Гурток "Авіамоделювання"

  Протягом серпня 2020 року дистанційно і на гуртку вихованці виготовляли моделі літаків, а також здійснювали їх випробовування в польотах на дослідному полі м. Полтави.
  Тренувальні польоти проходили в класах моделей: радіокеровані метальні планери та радіокеровані пілотажні моделі.
Мета цих заходів: підготувати вихованців авіагуртків до майбутніх обласних та Всеукраїнських авіазмагань.
  Більшість моделей літаків виготовлялись вихованцями вдома під час карантину, а на гуртку доопрацьовувались та регулювались за допомогою керівників гуртків Анатолія Вячеславовича Бавикіна та Ігоря Івановича Фирсова.

... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-20

Гурток "Початкове технічне моделювання"

  В період карантину керівниками гуртків початкового технічного моделювання (Світлана Миколаївна Джгереная, Людмила Володимирівна Воробйова, Лариса Леонідівна Гецелевич) для вихованців була розроблена серія майстер-класів для дистанційного навчання.
  Майстер-класи містять описову частину, покрокові ілюстрації, список необхідних матеріалів, інструментів та використаних джерел. 
Тематика майстер-класів сформована відповідно до навчальних програм гуртка "Початкове технічне моделювання", а фото і рекомендації з виготовлення виробів розміщені на сторінка у Фейсбук. По закінченню літніх канікул вихованцями і керівниками гуртків були представлені фото виготовлених робіт і навіть випробовувались діючі моделі.

... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-20

Технічна творчість для Вас!

Запрошуємо на навчання

   Запрошуємо Вас юні чомучки, витіваки, винахідники, і просто тих хто
любить якісно, з користю проводити вільний час. Пропонуємо Вам
завітати до світу технічної творчості через гурткову роботу за цікавими
напрямами перелік яких ви знайдете за представленим посиланням:

... Читати далі »

Переглядів: 332 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-08-04

Щире співчуття і вічна пам'ять...

Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради висловлює щире співчуття родині Микуці Тетяни Володимирівни, заступника директора з виховної роботи центру, депутата Полтавської обласної ради з приводу передчасної смерті її батька, Гадяки Володимира Івановича. ... Читати далі »

Переглядів: 299 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-07-24 | Коментарі (2)

Лист Українського державного центру позашкільної освіти про перенесення Всеукраїнських заходів у зв'язку з карантином

/zakhodi_u_zvjazku_z_karantinom_2020.docx

 

Переглядів: 187 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-06-21

1 Червня - Міжнародний день захисту дітей

  Міжнародний день захисту дітей - це нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.
  А для дітей - це свято початку літа та канікул і, звісно, підведення підсумків особистих досягнення протягом навчального року.
 Колектив Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді ПОР вітає переможців і призерів – вихованців Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у Всеукраїнських та обласних масових заходах з учнівською молоддю (вересень 2019 – березень 2020 навчального року):

... Читати далі »
Переглядів: 209 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-06-02

Шановні батьки та вихованці!

  Відповідно до листа Міністерства освіти та науки України від 19.05.2020 № 6/645-20 щодо діяльності Національної дитячої гарячої лінії Департамент освіти і науки облдержадміністрації повідомляє, що Громадська організація «Ла Страда - Україна» забезпечує діяльність Національної дитячої гарячої лінії, яка з початку запровадження в Україні карантину прийняла понад 4 тис. звернень від дітей, підлітків, а також запитів від дорослих щодо дітей.
    Більшість звернень тісно пов’язані з поширенням пандемії COVID-19 та стосуються насильства і жорсткого поводження з дітьми у власних родинах, ризиків, з якими діти стикаються в Інтернеті тощо.

... Читати далі »

Переглядів: 211 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-06-02

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 35 36 »