Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Середа, 2024-04-24, 6:47 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Жовтень » 30 » Фотостудія „Промінь”
3:26 PM
Фотостудія „Промінь”

Фотостудія „Промінь”

  На період встановлення „червоного” рівня епідемічної небезпеки відбуваються навчання із застосуванням технологій дистанційного навчання. 
  Фотостудія „Промінь” (керівник – Гришко Олександр Сергійович) Полтавського ОЦНТТУМ ПОР здійснює підготовку вихованців з різних аспектів фотомистецтва, враховуючи як теоретичні, так і практичні базові питання фотосправи. Зокрема наразі в студійці під орудою керівника Гришка О.С. вивчаються основи макрозйомки, при цьому натурним матеріалом для зйомки є дивовижні структури осені. Вивчаючи дану тему у вихованців розвивається спостережливість та гострота сприйняття фотоматеріалу, вони поглиблюють свої знання у налаштуванні параметрів фотокамери, у зйомці з ручним фокусуванням, формується вміння швидко та якісно компонувати кадр, відбираючи найголовніше. Також велика увага приділяється вивченню різних умов освітлення, встановленню правильної експозиції та кольоропередачі. У цьому відношенні структури форм довкілля – листя та кора дерев, форма квітів та різних об’єктів природи – слугують чудовим матеріалом для занять вихованців.
  Зразком і натхненням для юних фотомитців слугують роботи майстрів фотосправи світової слави Анрі Картьє-Брессона, Ансела Адамса, Йозефа Судека, Річарда Аведона, Еліота Ервіта, Вільяма Еглстона. 
  Велике значення має прояв саме творчої індивідуальності та власного погляду на світ вихованця, його креативність, адже як говорив славетний майстер пейзажу фотограф Ансел Адамс: „Ви не фотографуєте, ви створюєте”.

Переглядів: 251 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0