Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Середа, 2024-04-24, 8:18 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Жовтень » 30 » Гурток початкового технічного моделювання
4:56 PM
Гурток початкового технічного моделювання

Гурток початкового технічного моделювання

  На період встановлення „червоного” рівня епідемічної небезпеки відбуваються навчання із застосуванням технологій дистанційного навчання.
   Сучасні діти іноді лінуються самостійно пізнавати навколишній світ шляхом проб і помилок. Причиною стало безліч барвистих іграшок, які нав’язують вже готові рішення і не дають дитині можливості проявити власну фантазію на початковому рівні.
  Саме на гуртку початкового технічного моделювання вихованців спрямовують на самостійну роботу з матеріалами та інструментами на початковому етапі технічної творчості. 
  На гуртку ПТМ (керівник Джгереная С.М.) Полтавського ОЦНТТУМ ПОР навчають творчо підходити до вирішення простих технічних завдань: під час створення дитиною іграшки головною метою є процес самостійної творчості, а вже потім – результат. Тому для дітей самостійно виготовлена іграшка, наприклад, із сірникової коробки, набагато цінніша, ніж куплена батьками в магазині.
   Папір – це універсальний матеріал для дитячого ручної праці. Різноманітність видів паперу дозволяє розвивати не тільки творчі, а й інтелектуальні здібності дитини. Використовуючи вироби з паперу, можна навчити дитину рахувати, розрізняти геометричні фігури, знайомитися з флорою і фауною Землі, розвивати фантазію і почуття кольору. Це далеко не повний перелік можливостей. Наприклад, вихованці гуртка виготовляють з паперу одного з найлютіших представників фауни – зубастого крокодила або, навіть, ціле стадо та ще й різнокольорових. А чому б ні? Дитяча фантазія підказує, що таке цілком можливо. А для роботи стануть у пригоді кольоровий офісний папір, ножиці, клей-олівець, маркер, аркуш білого паперу А4. І починається творчий процес виготовлення...

Переглядів: 161 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0