Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-03-29, 3:46 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Серпень » 20 » Гурток „Юні аматори радіозв’язку”
4:16 PM
Гурток „Юні аматори радіозв’язку”

Гурток „Юні аматори радіозв’язку”

   Під час дистанційного навчання і на літніх канікулах вихованці гуртка отримували електронні посилання на радіотехнічну літературу, навчальні відеоролики з радіотехніки та вивчення телеграфної азбуки Морзе. Для юних радіоаматорів створено хмарне сховище документів, електронних книг та відео уроків, зокрема розглянуто роботу з осцилографом, векторним аналізатором NanoVNA. Підготовка до змагань із спортивної радіопеленгації вимагала виготовлення передавачів та антен на діапазон 3,5 МГц. Процес виготовлення і супровідні креслення, схеми й розрахунки викладено в хмарному сховищі на Google диску та на сторінці у Фейсбук.
   Для участі у заочних змаганнях з радіозв’язку на коротких хвилях на відкритій території Полтавського ОЦНТТУМ ПОР керівником гуртка Дмитром Денисюком разом із вихованцями встановлено короткохвильову антену-трикутник „Дельта” загальним периметром 84м на аматорські діапазони 3,5; 7 та 14 МГц.
  19 серпня 2020 р. протягом 2-х годин проходили Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді радіозв’язку на коротких хвилях у діапазоні 7 МГц. Вид зв’язку: телефон (SSB).
   Змагання були поділені на 6 турів, тобто кожен учасник проводив тричі зв’язки по 20 хвилин. 
   В змаганнях прийняли участь вихованці гуртка Остроушко Андріан та Кізілов Дмитро – неодноразові призери обласних та Всеукраїнських змагань з радіозв’язку, а також група – підтримки Яковенко Богдан та Старостін Михайло. 
Завдяки встановленій новій антені вдалося, навіть у складних умовах проходження радіохвиль, провести вдвічі більше ніж завжди радіозв’язків з кореспондентами – вихованцями радіоаматорських гуртків закладів позашкільної освіти України. 
  З початком нового навчального року відновиться робота Всеукраїнської „Школи радиста” Херсонського радіоклубу „Супутник”, де вихованці будуть заочного проводити радіозв’язки, тренуватися в прийомі і передачі радіограм українською, англійською мовами та телеграфом, а в заочних змаганнях – при проведення радіообміну намагатимуться набрати найбільшу кількість балів.

Переглядів: 324 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0