Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-03-28, 8:44 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Грудень » 14 » Обласний семінар керівників гуртків
10:30 AM
Обласний семінар керівників гуртків

Обласний семінар керівників гуртків

   Матеріали Всеукраїнських семінарів за ПОСИЛАННЯМ

  14 грудня 2021 року Полтавським обласним Центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради у режимі онлайн проведено обласні семінари-практикуми для голів міських, районних методичних об’єднань, керівників гуртків предметно-технічного, інформаційно-технічного, спортивно-технічного профілів на платформі Google Meet відеоконференції.
До учасників семінару-практикуму з вітальним словом звернувся виконувач обовʼязків директора Полтавського ОЦНТТУМ ПОР Володимир ДУБРОВА.
  Під час роботи секції радіозв’язку та радіоконструювання Дмитро ДЕНИСЮК, завідувач відділом оргмасового та керівник гуртка „Юні аматори радіозвʼязку” Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, розповів про терміни та умови проведення Всеукраїнських і обласних змагань з радіозвʼязку на коротких хвилях, радіоелектронного конструювання та спортивної радіопеленгації – „Полювання на лисиць”. Ознайомив учасників з новими вимогами з використання макетних плат під час онлайн проведення змагань із радіоконстрування, а також розповів про технологію проведення змагань спортивної радіопеленгації – „Полювання на лисиць”. Привів приклади результативної участі вихованців гуртків Диканського будинку дитячої та юнацької творчості, Полтавського ОЦНТТУМ ПОР та закликав до створення колективних аматорських радіостанцій на базі закладів освіти.
  Учасники семінару – керівники гуртків поділилися досвідом використання нових пристроїв на заняттях радіогуртків. Зокрема Володимир ПЕРЕПЕЛИЦЯ, керівник гуртка радіоелектронного конструювання Карлівського міського центру позашкільної освіти, поділився досвідом використання векторного аналізатора для налагодження антен та резонансних контурів. 

  Під час проведення обласного семінару-практикуму для керівників інформатики, робототехніки, мультимедіа, фізики Оксана ПЕРЕДЕРІЙ, методист Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, обговорила з учасниками зміни до проведення в он-лайн режимі конкурсів з інформаційних технологій, робототехніки, фізики. Вона звернула увагу на більш якісну підготовку дітей, які виготовляють власні проєкти веб-сайтів та презентації в номінації „Офіс”. Також наголосила, що під час проведення конкурсу з фізики (лютий 2022) першим етапом будуть відповіді учасників на завдання, які розміщені в Google-формі. В обласному конкурсі з робототехніки при дистанційному проведенні в наступному році можна приймати участь у 3-х номінаціях С, Е, D. 
  Конкурс в номінації С являє собою презентацію-захист власної ідеї щодо технічного засобу, тривимірне моделювання у CAD-системі. В номінації Е відбувається визначення кращих Scratch-проєктів. Конкурс в номінації D – Фрістайл. Учасники мають створити технічний пристрій, самохідну машину або робота чи програму і дати пояснення щодо призначення, принципу дії, продемонструвати свої проєкти.
  Під час обміну досвідом Юрій ГАВЛЕНКО, директор Великобагачанської станції юних техніків, поділився досвідом зі складання станка з числовим програмним керуванням та роботи гуртка робототехніки.

   Під час семінару-практикуму для керівників гуртків спортивно-технічного профілю (авіамодельний та судномодельний напрями) Анатолій БАВИКІН, керівник авіамодельного, судномодельного гуртків Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, розповів про дистанційне проведення і терміни проведення змагань з авіамодельного і судномодельного спорту. Обласні авіазмагання (найпростіші моделі) проходитимуть в другій половині березня 2022 року, а вільнолітаючі та радіокеровані моделі – на початку травня (з 9 до 20 травня). Анатолій БАВИКІН також повідомив учасникам про результати Всеукраїнського семінару з авіамодельного та судномодельного напрямів та презентував нові класи з авіамодельного спорту. Про виготовлення авіамоделей нових класів розповів Дмитро ПОХНО, керівник авіамодельного гуртка Полтавського палацу дитячої та юнацької творчості. 
  Матеріали з виготовлення нових класів моделей, креслень і розрахунків будуть розміщені на сайті Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у розділі „Конкурси, змагання, колоквіум, виставка” „Обласні змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту (вільнолітаючі та радіокеровані моделі)”.

 

  Під час проведення семінару-практикуму для керівників гуртків спортивно-технічного профілю (ракетомодельний напрямок) Ігор ФИРСОВ, керівник ракетомодельного гуртка Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, розповів учасникам про дистанційне проведення і терміни проведення змагань з ракетомодельного спорту, а також про результати Всеукраїнського семінару з ракетомодельного профілю. Щодо термінів та технології проведення обласних змагань з ракетомодельного спорту розповів Володимир ЄЖОВ, голова журі обласних змагань з ракетомодельного спорту учнівської молоді, керівник гуртків Кременчуцького МЦПО. Обласні змагання з ракетомодельного спорту в дистанційному режимі проходитимуть на початку травня 3 тижні. Це повʼязано з вибором погодних умов, сприятливих для польотів та у вихідні дні. При проведенні змагань в очному режимі буде вибрано 1 день на початку травня. На семінарі учасники задавали питання щодо присвоєння спортивної категорії учнівській молоді, яка приймала участь у змаганнях з ракетомодельного спорту. Володимир ЄЖОВ пояснив, що на цей момент у Положенні Всеукраїнських змагань з ракетомодельного спорту в категорії юних ракетомоделістів дозволено використання лише половинчастих ракетних двигунів. А це забороняє присвоїти спортивні категорії спираючись правила Федерації ракетомодельного спорту. У звʼязку з цим Володимир ЗБРОНСЬКИЙ, керівник ракетомодельного гуртка Полтавського міського центру позашкільної освіти, запропонував вияснити питання щодо проведення відкритих змагань з ракетомодельного спорту за правилами Федерації ракетомодельного спорту, щоб допомогти бажаючим отримати спортивні категорії у співпраці з Товариством сприяння обороні України.

  Під час проведення семінару-практикуму для керівників гуртків спортивно-технічного профілю (автомобільний напрямок (картинг) Михайло КРАВЧЕНКО, голова журі обласних змагань з автомобільного спорту (картинг), керівник клубу картингу „Темп” Козельщинського Будинку дитячої та юнацької творчості, висвітлив питання щодо термінів та етапів проведення обласних змагань з автомобільного спорту (картинг) з врахуванням обмежень під час карантину. Він здійснив огляд матеріалів Всеукраїнського семінару-практикуму з автомобільного спорту (картинг), розповів про усунення старих видів картів із Всеукраїнських змагань та введення нових класів, на які потрібно переходити учасникам обласних змагань для їх повноцінної участі у Всеукраїнських змаганнях. Учасники семінару постановили залишити старі види картів та за можливості вводити нові види, що збереже масовість участі учнівської молоді у обласних змаганнях з автомобільного спорту (картинг). Календарний план змагань з автомобільного спорту (картинг) на 2022 рік буде опубліковано на сайті Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у розділі „Конкурси, змагання, колоквіум, виставка” „Обласні змагання з автомобільного спорту (картинг)”.
 

 

Переглядів: 130 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0