Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-04-25, 6:31 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 20 » Реквієм Небесній Сотні
3:43 PM
Реквієм Небесній Сотні

РЕКВІЄМ НЕБЕСНІЙ СОТНІ

     Таким був лейтмотив заходів, що відбулися в Полтавському ОЦНТТУМ.
     Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

     Серед Небесної Сотні  були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України -  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала  в собі народ усієї Соборної України.

      З метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання поваги до  Батьківщини, патріотичної свідомості  та виховання  учнів у національно – патріотичному дусі в Центрі протягом тижня відбувалися різноманітні заходи.
     Вихованці гуртка «Керамік» (керівник Матвієнко Ірина Анатоліївна) долучилися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті» та разом  із батьками виготовляли  іменні паперові зображення ангелів.
    Воробйова Людмила Володимирівна разом із членами гуртка «Моделювання та конструювання одягу»  створили плакат «Герої не вмирають».


    Конкурс малюнків «Гідності хай промінь не згасає» провели Шелепа Тетяна Анатоліївна, Поночовна Тетяна Григорівна, Ардашева Ірина Михайлівна, Радостєва Євгенія Валеріївна.

      У  колективах гуртківців пройшли патріотичні уроки  «Сучасні борці за єдність України» (керівники гуртків Гецелевич Лариса Леонідівна, Джгереная Світлана Миколаївна, Гришко Олександр Сергійович).

     «Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати!» –  підсумували юні авіамоделісти (керівники гуртків Бавикін Анатолій В’ячеславович, Фірсов Ігор Іванович). Результатом спільної роботи стала газета-інтерв’ю «У їхніх серцях жила Україна».
     Завершальним акордом у низці заходів стало створення інсталяції «Реквієм Небесній Сотні». 

   

Переглядів: 423 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0