Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-04-25, 11:56 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Грудень » 18 » Всеукраїнські онлайн-змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання
3:23 PM
Всеукраїнські онлайн-змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання

Всеукраїнські онлайн-змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання

  15 – 17 грудня 2020 року Українським Державним центром позашкільної освіти були проведені Всеукраїнські онлайн-змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання. В змаганнях прийняли участь команди з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької областей, міст Рівне і Київ (всього 17 команд).
  Від Полтавської області у змаганнях прийняли участь: Прасол Максим (молодша група), вихованець гуртка „Радіоконструювання” (керівник гуртка Маляренко Сергій Миколайович) Станції юних техніків м. Миргород та Кізілов Дмитро (старша група), вихованець гуртка „Юні аматори радіозв’язку” (керівник гуртка Денисюк Дмитро Валерійович) Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради.
  Захід проходив у режимі он-лайн відеоконференції Zoom у 2 етапи: в один день у змаганнях приймали участь команди молодших груп (віком до 15 років), а в другий – команди старших груп (віком до 18 років). Спочатку учасники протягом 40 хв. відповідали на 20 теоретичних запитань з основ електро- і радіотехніки, складених у форматі гугл-форми, а після перерви виконували практичне завдання. Кожному учаснику на електронну пошту організаторами заходу було надіслано принципову електричну схему пристрою – генератора світлових сигналів (проблискові маяки). Одними із складових частин схем були напівпровідникові компоненти: для молодшої групи – транзистори, а старшої – транзистори і мікросхеми. Учасникам потрібно було за короткий час скласти на спеціальній макетній платі без паяння дану схему і продемонструвати її роботу. Чим менший час затратив учасник на збирання схеми, тим більше балів він отримував за цей етап. За сумою результатів теоретичного і практичного завдань визначалися призери в особистій першості, а потім визначалися й командні місця.
  За результатами змагань Прасол Максим отримав 3 місце, а Кізілов Дмитро – 2 місце, команда Полтавської області посіла 3 місце.

Переглядів: 330 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0