Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-19, 5:26 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Квітень » 5 » Всеукраїнські змагання з радіоелектронного конструювання
10:28 PM
Всеукраїнські змагання з радіоелектронного конструювання

Всеукраїнські змагання з радіоелектронного конструювання

  29 березня – 01 квітня 2021 року проходили Всеукраїнські змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання (онлайн формат).
  У заході взяли участь 15 команд із 15 областей України. До складу команди входило 2 учасника та керівник. Змагання проводились серед двох вікових груп: молодшої – до 15 років та старшої – до 18 років.
 Від Полтавської області у Всеукраїнських змаганнях з радіоелектронного конструювання взяли участь: в молодшій групі – Прасол Максим, вихованець гуртка „Радіоелектронне конструювання” (керівник Маляренко Сергій Миколайович) Станція юних техніків м. Миргород, в старшій групі – Кізілов Дмитро, вихованець гуртка „Юні аматори радіозв’язку” (керівник Денисюк Дмитро Валерійович) Полтавський ОЦНТТУМ ПОР.
  Захід проводився у два етапи: теоретичний залік та монтаж радіоелектронного пристрою.
  Відповідно програми проведення змагань 29 березня 2021 року відбулась онлайн-конференція з керівниками команд за допомогою платформи ZOOM, на якій було проведено тестовий онлайн-зв’язок, вирішено організаційні питання та облаштовано робоче місце учасника змагань комп’ютером, веб камерою, мікрофоном та підключеним до мережі Інтернет, налагодженого для проведення сеансів зв’язку через платформу ZOOM. 30 березня 2021 року проходив теоретичний залік та практична частина для молодшої вікової групи учасників, 31 березня 2021року – теоретичний залік та практична частина для старшої вікової групи учасників, а 1 квітня – підведення підсумків змагання.
  Під час теоретичного заліку учасники протягом 30 хв. відповідали на 20 запитань у Google формі. Зміст питань включав основні поняття з основ електротехніки, електроніки та радіотехніки, питання безпеки життєдіяльності. Теоретичний залік складався з 10 запитань легкої складності та 10 складнішої, за відповідь на які нараховувались 1 бал, або 2 бали відповідно. Завдання з питаннями учасники отримали безпосередньо перед початком роботи через електронні засоби зв’язку, а після закінчення відповіді на них – результати відображались автоматично на компʼютері учасників та суддів.
  Під час практичної частини учасники, маючи конструктори-плати (плата МВ-102 830 arduino) з набором монтажних дротів та перемичок для складання радіоелектронного пристрою без пайки та набір радіоелементів, надісланих організаторами заходу, за найкоротший час складали радіопристрій і демонстрували його дієздатність. Принципову електричну схему пристрою учасники отримали через електронні засоби зв’язку перед початком роботи.  Час проведення практичної частини складав 40 хвилин, з них контрольний час – 30 хвилин, а додатковий – 10 хвилин). Переможці змагань визначалися за сумою балів набраних кожним учасником у двох етапах.
  За результатами змагань Прасол Максим отримав 1 місце, а Кізілов Дмитро – 2 місце в особистому заліку, а команда Полтавської області посіла 1 місце.

Переглядів: 229 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0