Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-26, 5:33 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Вересень » 23 » 240-річчя до Дня народження О.Д.Засядька
11:18 AM
240-річчя до Дня народження О.Д.Засядька

Круглий стіл до 240-ї річниці від Дня народження

Олександра Засядька

  20 вересня 2019 року педагогічна делегація Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у складі заступника директора з навчальної роботи Романовської Тетяни Миколаївни, завідуючого оргмасовим відділом Денисюка Дмитра Валерійовича, та керівника ракетомодельного гуртка Фирсова Ігора Івановича взяла участь в урочистих заходах присвячених 240-річчю від Дня народження Олександра Дмитровича Засядька – нашого земляка і відомого в усьому світі конструктора бойових ракет, які відбулися на базі Лютенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 
  Урочистості було розпочато з оглядової екскурсії по новому, сучасному шкільному музею який відповідно носить ім’я Олександра Дмитровича. Під час засідання круглого столу присвяченого славній річниці Каштанов Олександр Ерікович, заступник Генерального конструктора з навчальної і наукової роботи КБ «Південне» з м. Дніпро представив склад поважної президії зібрання.
  З вітальним словом до присутніх звернувся керівник Секретаріату Комітету з державних премій України у галузі науки і техніки Стогній Вадим Сергійович з м. Києва, який вручив почесні сертифікати учасникам зібрання та пам’ятні монети з нагоди урочистої події. 
  У відповідності до програми круглого столу присутнім було презентовано творчу роботу – відеоролик про конструктора бойових ракет О. Засядька у виконанні колективу Лютенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Глибше розкрити для себе постать О.Д. Засядька та зв'язок його творчих наукових надбань зі світовими відкриттями у галузі ракетобудування присутні мали змогу через різноаспектні креативні виступи:
   «О. Засядько – родовід козацький – ім’я світове» Чайки Івана Федоровича, почесного краєзнавця України, села Лютенька Гадяцького району;
   «Мистецький оберіг України», показ фрагменту театралізованої екскурсії «Життєвий шлях відомого земляка» за книгою Ю. Нікітіна «Шпага Олександра Засядька» у виконанні драматичного гуртка Лютенської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
     Хореографічна композиція «Випуск кадетів» представлена творчим колективом Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І. П. Котляревського).
   «Про деякі результати наукових досліджень із біографії Ю. В. Кондратюка (О. Г. Шаргея): життя і праця під чужим іменем» презентована завідувачем Полтавського музею авіації і космонавтики Пушкаревим Андрієм Миколайовичем.
    «Музей С. П. Корольова в Житомирі як центр відкритої науки та культурно-мистецьких акцій» запропонована директором музею космонавтики імені С. П. Корольова міста Житомира Дячук Іриною Дмитрівною.
    «О. М. Макаров – патріарх вітчизняного ракетобудування» розкрита начальником відділу Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені А. М. Макарова, з міста Дніпра Федорченко Іриною Володимирівною.
    Показ музично-видовищного відеоролика КБ «Південне» з міста Дніпра з супровідним коментарем заступника Генерального конструктора з навчальної і наукової роботи КБ «Південне» Каштанова Олександра Еріковича;
   «Сучасні творці космічної ери» відображена інженером ІІ категорії Ради молодих фахівці підприємства ДП «КБ Південне».
  Після виголошених вітальних слів з нагоди урочистої події Бондаренком Сергієм Михайловичем, виконуючим обов’язки голови Гадяцької районної державної адміністрації, вручення подарунків почесним гостям, оголошення підсумків роботи круглого столу відбувся запуск ракет на твердому паливі підготовлений керівником гуртка ракетомоделювання Полтавського ОЦНТТУМ ПОР Фирсовим Ігорем Івановичем на якому крім учасників круглого столу були присутні учні Лютенської ЗОШ, батьки, мешканці селища.
  У ході продовженням святкування відбулося урочисте покладення квітів до пам’ятного місця на честь Олександра Засядька. 
  Завершив офіційну частину святкування заключним словом директор музею О.Д.Засядька Чайка Іван Федосійович.

 

Переглядів: 356 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0