Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-19, 6:37 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 19 » Ювілейний колоквіум «Космос Людина. Духовність.»
8:25 AM
Ювілейний колоквіум «Космос Людина. Духовність.»

Ювілейний колоквіум «Космос Людина. Духовність.»

    Цього року, а саме з 10 по 13 жовтня у загадковому, старовинному, по-осінньому вбраному місті Ужгород на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді в 20-те відбувся Всеукраїнський науковий колоквіум «Космос. Людина. Духовність.» Поважні представництва від обласних закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму з 11 областей України делегували 31 учасника, які представили свої наукові роботи у 8 секціях. 
   На захід делегація Полтавської області прибула у складі керівника команди Козирод О.Г., та вихованців районних закладів освіти Чумака Олександра, учня Лютенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.Л. Величая Гадяцької районної ради, Пилипенка Дмитра, учня Рокитненського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад" виконавчого комітету Омельницької сільської ради Кременчуцького району та Топчеєва Юрія, вихованця Глобинського Центру дитячої та юнацької творчості, учня Градизької гімназії. 
    Юні науковці представили свої наукові роботи: 
 Топчеєв Юрій, секція "Твої можливості, людино", науково-дослідницька робота "Можливості людського організму";
 Пилипенко Дмитро, секція "Космос у лабораторії", науково-дослідницька робота "Дослідження космосу в ультрафіолетовому діапазоні";
   Чумак Олександр, секція "Українці в космосі", науково-дослідницька робота "Український космос: генерал Засядько – син останнього запорізького гармаша".
 Дана збірна команда учасників попередньо довела свою зацікавленість та обізнаність у космічній галузі в рамках проведення обласного конкурсу  «Космос і астрономія», організованого Полтавським обласним центром. 
  В перший день учасники зібрання ознайомилися з історією та поринули у вир життя центральної частини міста із старовинною назвою «Унгвар» або «Фортеця на річці» під керівництвом екскурсовода Юліанни Карпової. Проживання у готелі з традиційною назвою «Унгварський» на вулиці Електрозаводська, 29 проходило дійсно на європейському рівні, дихало комфортом, гармонією, смаком, культурою і сприяло вихованню загальнокультурного рівня прибулих учасників. 
   Протягом трьох годин 11 жовтня юні науковці, відповідно до умов колоквіуму виконували профільне тестування, питання якого були сформовані у залежності від специфіки секцій. Компетентне журі конкурсу визначило переможців та призерів у кожній секції за сумою балів здобутих дітьми під час тестування і захисту робіт. 
Роботи всіх трьох представників від Полтавської області були відмічені дипломами третього ступеня з грифом МОН України, та за підписом директора Державного центру позашкільної освіти Геннадія Шкури. 
  Після закриття, яка відбулася у Закарпацькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, нагороджені оплесками опонентів, що стали вже товаришами – юні науковці із захопленням переглянули експозиції місцевого етнографічного музею, та Ужгородського замку. Адже відповідно до назви заходу «Космос. Людина. Духовність» організатори ювілейно, якісно, з любов’ю подарували учасникам можливість збагатитися всебічно, і здобути свій життєвий, науковий, духовний і водночас соціальний досвід спілкування в радості.

Переглядів: 385 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0