Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-03-29, 4:37 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Березень » 11 » Презентація електронного підручника
2:57 PM
Презентація електронного підручника

Презентація електронного підручника

   11 березня 2020 року педагогам Полтавського ОЦНТТУМ ПОР був презентований спільний проект - електронний посібник, виготовлений Ларисою Гецелевич, керівником гуртка початкового технічного моделювання і Ігорем Стадником, керівником гуртка інформаційних технологій.
    Електронний підручник (посібник) – електронне навчальне видання із систематизованим викладом навчального матеріалу, що відповідає освітній програмі, містить цифрові об’єкти різних форматів та забезпечує інтерактивну взаємодію.
  Застосування мультимедійних засобів під час гурткових занять дозволяє підвищити не тільки інтерес до  даного гуртка, але і успішність по засвоєнню знань, вмінь та навичок  вихованцями. 
  Навчальні комп’ютерні програми і електронні посібники дають можливість кожному вихованцю гуртка незалежно від рівня його підготовки брати активну участь у навчальному процесі, індивідуалізувати свій процес навчання, здійснювати самоконтроль. Бути не пасивним спостерігачем, а активно одержувати знання і оцінювати свої можливості. 
   При застосуванні інформаційних технологій на заняттях з початкового технічного моделювання комп'ютеру на час передані окремі функції викладача. При цьому комп'ютер може виступити в ролі педагога-репетитора, що здатний показати помилку і дати правильну відповідь, і повторювати завдання декілька раз.
  Електронний посібник має сучасний дизайн і відповідає ергономічним вимогам до комп'ютерних засобів навчання. 
   Його використання надає можливість включати сучасні (у тому числі мультимедійні) способи подання інформації у вигляді навчальних програм, що використовують у тому числі засоби анімації. 
  Дану електронну версію легко "скинути" на диск або флешку і користуватися ним на домашньому або гуртковому комп'ютері, електронній книжці, планшеті, DVD з USB або без нього, а також Т2 обов’язково з USB. 
  Структура представленого варіанту посібника має стандартну форму з одним розділом по одній темі, де є вступ та основна чистина у вигляді окремих глав. 
  Наочність викладеного матеріалу досягається завдяки  звуковим поясненням у форматі «REAL TIME» (реального часу) та постійними анімаційними підказками. Кожна  така підказка має власну візуалізацію та «Sound Click» (звуковий супровід), які разом акцентують увагу на певній дії. 
 При виготовленні кожної глави посібника використовувалось програмне забезпечення: «Sound Forge7.0», «Vegas 4.0», «MP3master1.0», «VirtualDab 1.5.8», «Corel Graf 16.0», «Corel Video Studio 17.0». 
   Проект кожної глави можна умовно розділити на три основні частини: мотиваційну, дидактичну з технологічною картою процесу та демонстративну. Глави посібника мають довжину відтворення від 4-5 до 8-10 хвилин та складаються з елементів загальною кількістю від 90 до 170 шт. 
  Зараз триває творчий процес  по адаптації версії електронного посібника для мобільних телефонів.


 

Переглядів: 266 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0