Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-05-02, 0:35 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2022 » Січень » 22 » Тиждень педагогічної майстерності
3:01 PM
Тиждень педагогічної майстерності

Тиждень педагогічної майстерності

  З 17 – 21 січня 2022 року в Полтавському ОЦНТТУМ ПОР проходив тиждень педагогічної майстерності „Ідеї. Пошуки. Знахідки”. 
 17 січня з презентаційним меседжем „Спробуйте себе винахідником” виступив Дмитро Денисюк, керівник гуртка „Юні аматори радіозвʼязку”.
  На запитання: „Хто вміє паяти?” було піднято 3 руки. Але після пояснення принципу паяння, правил обережного використання радіотехнічних інструментів педагоги спробували себе радіомонтажниками: запаювали провідники касети елементів живлення (3 елементи ААА напругою 1,5 В), вимикача живлення і світлодіоди на плату радіоконструктора „Вогник, що біжить”, зібраного із мініатюрних SMD-радіокомпонентів. Після запаювання і перевірки дієздатності пристрою (почергове засвічування світлодіодів) плату кріпили до касети живлення термоклеєм. Всі справилися із завданням, отримали цікавий досвід і початкові навички з паяння та монтажу. Даний пристрій можна використати як нічний маячок, прикріпивши на сумку, рюкзак чи одежу для візуалізації руху людини по дорозі.

  18 січня ситуаційно-рольовий практикум „Надання першої домедичної допомоги при травмуванні” провів Юрій Гонтовий, керівник гуртка „Картинг”. 
  Він розповів про оцінку ситуації та небезпеку можливого травмування спортсмена під час вело-, автозмагань та тренувань.
Завданням керівника гуртка є надання першої допомоги потерпілому, яка полягає у: припиненні дії травмуючих факторів;
проведенні найпростіших медичних заходів;
транспортуванні потерпілого до медичного закладу.
  Юрій Гонтовий, також, розповів про види кровотеч: поверхневу, внутрішню, капілярну, артеріальну, венозну, проілюструвавши схемами і рисунками зупинку кровотечі методом максимального згинання кінцівок. Пояснив накладання джгута чи пов’язки для зупинки кровотечі, надання першої допомоги при втраті свідомості, проведення штучного дихання, основну мету та правила знерухомлення (іммобілізації) – забезпечення, по можливості, повного спокою пошкодженої частини тіла, що виключає додаткове травмування та зменшує біль, нерухому фіксацію при травмах.
  Також керівники гуртків поділилися своїм досвідом домедичної допомоги. Заняття пройшло у цікавій, пізнавальній формі.

  19 січня. Методична трибуна „Використання сучасних освітніх технологій на заняттях гуртка „Робототехніка”.
У невимушеній обстановці просто про складне розповіла Оксана Передерій, керівник гуртка „Робототехніка”. Перед початком роботи вона виклала теоретичні відомості про механічні типи передач та їх розрахунок. Потім педагоги поділилися на творчі групи і у формі проведення занять гуртка робототехніки відповіли на запитання з даної тематики, таким чином було проведено актуалізацію опорних знань для подальшого складання моделі „Гімнаст” з набору Lego Mindstorms EV3. За покроковими інструкціями, приведеними на компʼютері, педагоги комунікуючи один з одним складали моделі, обмінювалися досвідом та окремими деталями з наборів. Після складання були підʼєднані процесорні блоки, завантажено програму і перевірені на дієздатність складені моделі. Захід викликав високу цікавість і активність серед педагогів.

  20 січня. Ділову гру „Новий формат навчання та роботи” провів Ігор Стадник, керівник гуртків „Юні користувачі персональними комп’ютерами” та „Медіапростір”. Захід проходив з метою поліпшення обізнаності педагогів і залучення їх до роботи в мультимедійних технологіях на гурткових заняттях. Після теоретичного вступу учасникам було запропоновано створити короткий відеоролик у відеоредакторі Corel Video Studio X7, з використанням коротких відеосюжетів та аудіофайлів. Керівники гуртків з різних профілів продемонстрували зацікавленість у запропонованій темі та власний високий рівень обізнаності в мультимедійних програмах.

  21 січня. Подорож по карті особистого зростання „Мотивація – ключ до успіху” провела Ольга Козирод, методист та керівник гуртка „Початкове технічне моделювання”. На космодромі „Творчість” педагогічні працівники під егідою обміну досвідом роботи розглянули ключові аспекти мотивації на прикладі освітньої діяльності гуртків початкового технічного моделювання. Практична діяльність учасників зустрічі була зосереджена на виготовленні моделей з елементами руху як засобу якісної пізнавальної мотивації вихованців молодшого шкільного та підліткового віку до занять науково-технічною творчістю. Педагоги позашкільної освіти виготовили з паперу ракети, які приводилися в рух за допомогою подиху та встановили особисті рекорди запуску паперових моделей ракет у „аудиторії-космодромі”. 

Тиждень педагогічної майстерності пройшов на високому методичному та науковому рівні й викликав у педагогів зацікавлене обговорення. Керівники гуртків не лише удосконалили свій власний педагогічний досвід але й збагатили його досвідом колег.

Більше фото за ПОСИЛАННЯМ
 

Переглядів: 177 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0