Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-26, 1:02 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 9 » Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання
10:16 AM
Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

 17 - 19 квітня 2018 року в Івано-Франківській області на базі туристичного комплексу «Буковель» відбувся Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Всього у конкурсі-змаганні взяло участь 16 команд з Волинської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської та Київської областей України. 
  Полтавську область на заході представила команда у складі двох учасників та керівника: Горбатенка Ростислава, вихованця гуртка «Початкове технічне моделювання» Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, Бендес Валерії, вихованки гуртка «Початкове технічне моделювання» Зіньківської районної станції юних техніків, Козирод Ольги Геннадіївни, методиста Полтавського ОЦНТТУМ ПОР. 
  Відповідно до програми конкурсу 17 квітня відбулося урочисте відкриття конкурсу змагань під час якого учасники зібрання переглянули урочистий концерт, взяли участь у представленні та жеребкуванні команд-учасниць. Кожен учасник отримав свій особистий номер під яким виступав упродовж 2-х конкурсних днів. З піднесеним настроєм учасники разом виконали гімн юних техніків, розважилися приймаючи участь в рухливих імітаційних іграх. Після невеличкої перерви учасники команд упродовж години виконали теоретичний залік в якому Бендес Валерія посіла почесне ІІІ місце. Особливі технічні навички та уміння виготовляти моделі планера у відповідності до креслення продемонстрували учасники виконуючи спортивно-технічне завдання. У процесі виготовлення моделі планера та участі у змаганнях на дальність польоту Горбатенко Ростислав виборов почесне ІІ місце.
  18 квітня зранку учасники виконали «Технічне завдання» конструюючи геометричні тіла з паперу. Складнощів у виконанні додав тонкий папір з яких було запропоновано вирізати та склеїти тіла невеликого розміру. Несподіванка сконцентрувала старання і спрямування учасників на поставленій цілі. В результаті виконання даного етапу конкурсу-змагань Бендес Валерія посіла ІІ місце.
  Дуже хвилюючим і одночасно найбільш цікавим стало для учасників виконання «Творчого завдання». Переглянувши відеопрезентацію учасники виготовили автомобілі з готової об'ємної прямокутної форми, та оздобили моделі за власним задумом об'ємними тілами виготовленими на попередньому етапі змагань. Конструкцією автомобіля було передбачено оснащення моделі гумомоторним двигуном. Після стендового оцінювання автомобілів відбулися змагання з запуску автомобілів на трасі. Найбільш вдалим виявився виступ полтавського водія – Горбатенка Ростислава який став абсолютним лідером заїзду і посів І місце. Серед призерів даного конкурсу і Бендес Валерія яка придумала цікаву форму оздоблення свого автомобіля і блискуче захистила свою роботу. Неабияке задоволення отримали учасники конкурсу під час неодноразових підйомів витягу на гору Буковель споглядаючи прекрасні гірські пейзажі. 
 19 квітня відбулося урочисте закриття конкурсу-змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання під час якого команда Полтавської області була нагороджена кубком та почесними грамотами за І місце у командному заліку.

                  

Переглядів: 602 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0