Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-19, 3:26 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Грудень » 16 » Засідання методичних об’єднань
12:46 PM
Засідання методичних об’єднань

Засідання методичних об’єднань

  Методичні об’єднання – важлива складова педагогічної діяльності, що має цілісну систему дій і заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та професійної майстерності кожного працівника, розвиток його творчого потенціалу, досягнення позитивних результатів освітнього процесу.  Таких  структурних підрозділів у нашому закладі чотири. Діяльність їх ґрунтується на сучасних досягненнях педагогічної науки з урахуванням досвіду діяльності педагогів. З 24 листопада по 15 грудня відбулися чергові засідання методичних об’єднань.

   24 листопада відбулося чергове засідання методичного об’єднання керівників гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів Центру. 
   Відповідно до плану засідання були розглянуті питання: про організацію самоосвітньої роботи керівників гуртків, про педагогічну діагностику в системі роботи керівника гуртка, про структуру заняття гуртка, про стан самоосвітньої діяльності керівників гуртків над індивідуальною методичною метою. Основним доповідачем засідання була голова МО Козирод О.Г., яка актуалізувала важливість самоосвітньої діяльності педагога позашкільної освіти, нагадала етапи планування та реалізації самоосвітньої діяльності. Своїм досвідом діагностики власної педагогічної праці поділилися педагоги  Ардашева І.М., Гецелевич Л.Л. Про власні педагогічні здобутки щодо застосування проєктної технології на заняттях поділилися Матвієнко І.А. та Воробйова Л.В.

   1 грудня відбулося друге засідання методичного об’єднання спортивно- технічного напряму. Головні питання, що розглядалися на зібранні: про сучасне проведення заняття гуртка та готовність документації керівників гуртків до проведення моніторингового дослідження управління Державної служби якості освіти України у Полтавській області. Також між членами МО було погоджено графік здачі методичних розробок для додаткової перевірки та редагування.

   15 грудня відбулося засідання методичного об’єднання з виховної роботи, на якому були обговорені такі питання: звіт керівників гуртків «Мої досягнення та творчі напрацювання», підсумки проведеної роботи з національно-патріотичного виховання у І півріччі, планування виховної роботи МО на ІІ півріччя 2021-2022 н. р.

  15 грудня відбулося чергове засідання методичного об’єднання предметно-технічного та інформаційно-технічного напрямків.
Основними питаннями для обговорення були: стан підготовки методичних розробок керівників гуртків, участь педагогічних працівників в конкурсах педагогічної майстерності та публікації методичних матеріалів у фахових виданнях. Найцікавішою частиною стали огляд та обговорення науково-методичної літератури.

 

Переглядів: 139 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0