Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-04-25, 1:56 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Травень » 23 » Зустріч з науковцями
3:36 PM
Зустріч з науковцями

Зустріч з науковцями

   21 травня 2019 року до Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради завітали науковці з Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського: 
 Одокієнко Олексій Володимирович, декан факультету радіоелектроніки, комп'ютерних систем та інфокомунікацій;
  Жила Семен Сергійович, завідувач кафедри аерокосмічних, радіоелектронних систем;
   Олександр UR3LDO, радіоаматор з м. Харкова.
   Науковці поспілкувалися з адміністрацією закладу, підписали угоду про співпрацю, відвідали виставкову залу Центру, ознайомилися з виробами юних науковців, вихованців Центру та закладів позашкільної освіти Полтавської області. Також, відбулась цікава зустріч гостей з вихованцями гуртка "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку". 
   Юні науковці продемонстрували власні радіотехнічні розробки, цікавилися радіотехнічними темами, що вивчаються у вищому навчальному закладі, прийомом радіосигналів із з аерокосмічних зондів, які мають бути запущені в травні-червні 2019 року студентами та радіоаматорами м. Харкова.
   В подарунок від гостей вихованці гуртка отримали антенну для радіозв'язку на ультракоротких хвилях 144/432 МГц, смуговий фільтр для радіостанції із середньою частотою 145 МГц та дві паяльні станції на мікроконтроллері STM32.
   У цей же день науковці Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського відвідали комунальний заклад „Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради” і виступили перед учнями 9-10-х класів з профорієнтаційною роботою, щодо вступу до вищого навчального закладу.

 

   

Переглядів: 542 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0