Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-26, 6:45 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Методичний майстер-клас "Робимо свистунець"
9:48 AM
Методичний майстер-клас "Робимо свистунець"

Народна глиняна іграшка.

Майстер-клас «Робимо свистунець»

 

  Нарешті – весна… В саду Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради розквітли фіалки. Вони синім килимом встелили  ще сонну після зими землю, а їх пряно-солодкий аромат надихає на творчість. А ще, скоро прилетять соловейки і полине чаруюча пісня, яка торкається найтонших струн душі.  В нашому Центрі науково-технічної творчості готові їх зустрічати, адже керівник гуртка кераміки Матвієнко Ірина Анатоліївна запросила колег на чудовий майстер-клас з виготовлення народної глиняної іграшки «Робимо свистунець».

  Виготовлена власноруч іграшка – це не просто чергова забавка для дитини, а ще й своєрідний оберіг, що акумулює в собі любов, тепло і турботу майстра. Ірина Анатоліївна розповіла, що найбільш розповсюдженими іграшками з глини завжди були та є свищики, серед яких найчастіше зустрічалася архаїчна зооморфна форма – птах, коник, риба, баранець. Своїм колегам вона запропонувала виготовити свистунець у формі пташки, адже саме пташка асоціативно поєднувалась із символом мрії, творчості. Вважалося, якщо з нею гратися і вірити в свою мрію, то вона здійсниться.

  Педагоги натхненно, кожен зі своєю мрією ліпили голубів, горобчиків, півників і від душі насолоджувалися творчим процесом та чудовим результатом.

Переглядів: 338 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0