Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-05-02, 0:44 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Листопад » 21 » Обласна методична рада директорів закладів позашкільної та загальної середньої освіти
4:08 PM
Обласна методична рада директорів закладів позашкільної та загальної середньої освіти

Обласна методична рада директорів закладів позашкільної та загальної середньої освіти

   На виконання плану роботи Полтавського обласного центру науково-технічної творчості  учнівської молоді Полтавської обласної ради на 2019 рік на базі освітнього закладу 13 – 14 листопада було проведено засідання обласної методичної ради директорів закладів позашкільної освіти: районних, міських СЮТ, центрів позашкільної освіти, Будинків дитячої та юнацької творчості Центрів дитячої та юнацької творчості, а також закладів загальної середньої освіти. Доречно сказати, що вперше в цьому році до роботи методичної ради долучилися й керівники шкіл, з якими підписані угоди про співпрацю.

  Відкрив засідання Дуброва Володимир Іванович, директор Полтавського ОЦНТТУМ, ознайомивши присутніх з програмою роботи зібрання.

   Юрій Кращенко, начальник управління державної служби якості освіти в Полтавській області розповів про основні принципи та повноваження Служби, яку він очолює. Закцентував увагу на „Абетці для директора”, де прописана внутрішня система забезпечення якості освіти. Відповів на запитання присутніх.

   Public relations як рушійний механізм управлінської діяльності – такою була тема виступу директора Полтавського ОЦНТТУМ Володимира Дуброви. 
„Успішна PR-діяльність закладу позашкільної освіти має на меті: позиціювання закладу та його іміджу, піднесення над закладами-конкурентами, створення стійкої позитивної громадської думки, збільшення кількості вихованців, зміцнення матеріально-технічної бази, підвищення добробуту та соціального захисту працівників,” – зазначив у своєму виступі керівник Центру.

   З інноваційними методами освітнього процесу в ЗПО ознайомив Андрій Коморний, директор СЮТ міста Миргорода. Зокрема, зупинився на найбільш поширених технологіях в управлінні сучасним закладом освіти: технології проектування, технології планування, PR- та маркетингові технології.

   Зоя Канівець, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методики змісту освіти ПОІППОП, розкрила секрети нової редакції Українського правопису. Інтерактивна лекція викликала пожвавлення та обговорення серед слухачів.

   „Професійне вигорання педагогів”  – це тема тренінгу, який провела Тетяна Величко, психолог Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

   Цікавою та змістовною була екскурсія-знайомство з Національним університетом „Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка ”, яку провела методист вищої категорії навчально-наукового центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Світлана Ревенко.

   Завершив роботу обласної методичної ради круглий стіл, під час якого керівники обговорили тему: „Ціннісні орієнтири позашкільної освіти”.

 

 

Переглядів: 475 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0