Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-19, 0:58 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Листопад » 10 » Призер Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових проектів Малої Академії Наук
7:38 PM
Призер Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових проектів Малої Академії Наук

Призер Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових проектів 
Малої Академії Наук

   5-7 листопада 2020 року в м. Києві режимі он-лайн проходив 3 етап Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових проектів Малої Академії Наук. Анонсований раніше на весні 2020 року конкурс-захист не проводився очно у звʼязку з карантином, тому організатори провели його пізніше в оригінальному креативному он-лайн режимі у вигляді постерного захисту науково-дослідницьких проектів учнів наукових товариств Малої Академії Наук.
  Від Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у заході прийняв участь Дмитро Левченко, вихованець гуртка „Юні оператори аматорської служби радіозвʼязку”, який на початку 2020 року в другому – обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії Наук зайняв 2 призове місце. 
 Сьогодні Дмитро Левченко навчається в Полтавському політехнічному коледжі Національного технічного університету „Харківський політехнічний інститут”.
 Тема його роботи: „Дослідження оптичних систем передачі інформації”. Відділення: Технічних наук. Секція: Науково-технічна творчість та винахідництво.
  Для захисту на Всеукраїнському конкурсі-захисті наукових проектів Малої Академії Наук Дмитро виготовив чудовий постер, в якому доступно пояснено суть його наукової розробки. Також він зняв відео про роботу оптичного пристрою, який він виготовляв на гуртку.
Юний науковець у своїй науково-дослідницькій роботі розглянув оптичні системи – як засоби передачі інформації за допомогою світла та їх ефективність. Створив аналоговий пристрій для демонстрації принципу передачі звуку за допомогою світла у видимому та інфрачервоному діапазоні світлових хвиль. Даний пристрій було створено через відсутність приладів для демонстрації цієї теми у навчальних закладах. В процесі роботи розкрито принципи оптичної передачі даних, з’ясовані переваги перед традиційними електричними та електромагнітними пристроями в певних технічних галузях. Такі переваги є актуальними. Розглянув різні види оптичних систем передачі інформації, історичні відомості щодо їх розробки. Описав характеристики і використання сучасних оптичних систем в різних галузях. Дослідив використання певних частотних діапазонів оптичного випромінювання з використанням сучасних технологій Li-Fi та VLC. Створений пристрій може бути використаний для демонстрацій у відповідних темах з фізики у навчальних закладах.
Відео про роботу приладу:
https://www.youtube.com/watch?v=5w3tWzDc8HM&feature=youtu.be



 

Переглядів: 329 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0