Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Субота, 2024-04-20, 2:23 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Листопад » 10 » Участь у Міжнародних змаганнях
9:33 PM
Участь у Міжнародних змаганнях

Участь у Міжнародних змаганнях

  7–8 листопада 2020 року проходили Міжнародні змагання з радіозвʼязку на коротких хвилях – Ukrainian DX Contest 2020.
  DX Contest – змагання з радіозв'язку між дальніми кореспондентами, аматорськими радіостанціями, розташованими на значних відстанях від 100 до більше 10 000 км в різних куточках Землі, які щорічно приваблюють тисячі радіаматорів, що входять міжнародну спільноту International Amateur Radio Union (IARU). В перекладі з англійської – Міжнародний аматорський радіосоюз – це міжнародна конфедерація національних аматорських радіоорганізацій, яка дозволяє проводити форум із загальних проблемних питань та колективно представляти питання в Міжнародному союзі телекомунікацій.
  Організатор даних змагань – Український контест клуб.
 Дата і час проведення: 1-й повний weekend листопада (7-8 листопада 2020). Час проведення: 12:00 UTC (міжнародний час) - 12:00 UTC (субота - неділя), за Київським часом: з 14.00  7листопада до 14.00  8 листопада.
 Діапазони частот коротких хвиль (КХ): 160, 80, 40, 20, 15, 10 м відповідно до IARU Band Plan (план діапазонів) для КХ змагань. Види роботи (модуляція): CW і SSB (телеграфом і телефоном).
 Радіоаматори України передавали контрольні номери, що складалися цифр 59 (якість та сила сигналу радіоаматорської шкали оцінювання сигналу) та двох англійських літер, які позначають область. Для Полтавської області це – РО.
  Під час радіозв'язку (QSO) іноземних радіоаматорів з українськими станціями, останні давали найбільше очок – 10.
 Залікових груп (категорій) у змаганнях було багато, але наша колективна радіостанція UR4HWF Полтавського ОЦНТТУМ ПОР взяла участь у заліковій групі: SINGLE-OP ALL HIGH MIXED (один оператор - всі діапазони - HP (вихідна потужність більше 100 Вт) - MIXed (CW, SSB).
 Це наша перша участь у міжнародних змаганнях, які проводяться англійською мовою. Перед змаганнями вихованець гуртка Дмитро Кізілов та керівник гуртка „Юні аматори радіозв'язку” Дмитро Денисюк дистанційно через мережу Інтернет вивчили Регламент змагань та розібрались з роботою компʼютерної програми для роботи в змаганнях (контест-програма). В контест-програмі запрограмовано алгоритм за яким визначається приналежність позивного станції до відповідної області, внесення позивних кореспондентів в електронний LOG (апаратний журнал) з контролем з виключення повторних радіозв'язків на даному діапазоні та формування електронного звіту учасника змагань в міжнародному форматі CABRILLO. 
  Наша колективна радіостанція UR4HWF працювала лише у трьох аматорських діапазонах: 80, 40 і 20м (для інших діапазонів потрібно будувати і налагоджувати ще додаткові антени). Відповідно до загальних правил – для всіх залікових груп немає обмежень на перехід з діапазону на діапазон. У будь-який момент часу станція могла випромінювати тільки один сигнал. Не було обмежень на перехід з CW в SSB і навпаки на одному діапазоні. Для всіх залікових груп було дозволено використання систем оповіщення (кластерів – Інтернет-інформерів).
  Як повідомляють організатори змагань: абсолютні переможці в своїх підгрупах будуть нагороджені Дипломами й пам'ятними плакатами або призами спонсорів згідно переліку. ВСI учасники контеста (змагань) будуть відзначені пам'ятними сертифікатами із зазначенням позивного і набраних очок. 

Переглядів: 282 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0