Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Середа, 2024-05-08, 3:42 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Жовтень » 20 » Всеукраїнські заочні змагання „На Покрову”
10:58 AM
Всеукраїнські заочні змагання „На Покрову”

Всеукраїнські заочні змагання „На Покрову”

  До Дня Українського козацтва 16 жовтня 2020 року проходили Всеукраїнські заочні відкриті змагання з радіозв'язку на коротких хвилях „На Покрову” на приз Рівненської обласної організації Товариства сприяння обороні України.
  Організатор – Рівненський молодіжний радіоклуб „Рівне DX Клуб”. 
  Змагання проводились 15-00 до 16-59 за київським часом (12-00 до 13-59 UTC – міжнародний час) на місцях – заочно.
  Мета змагань: підвищення операторської майстерності та підготовка до участі в Чемпіонатах України; популяризація роботи на коротких хвилях та подальший розвиток радіоспорту серед молоді; обмін досвідом роботи.
  Відповідно до положення склад команди становив – від 2 до 5 операторів, віком до 19 років включно та керівник команди.
  В окремому заліку мали змогу брати участь в змаганнях спортсмени віком більше 19 років – досвідчені радіоаматори.
  Смуги частот для роботи в змаганнях були - 7060-7100 кГц та 3600-3650 кГц.
  Короткохвильовий тест проводився телефоном протягом двох годин зі стаціонарних КХ радіостанцій в чотири тури по 30 хв. кожний. Це означає що в різних турах можна проводити повторні радіозвʼязки з одним і тим же кореспондентом, а в одному будь-якому турі – ні.
  При встановленні зв'язків учасники обмінювалися шестизначними контрольними номерами, які складалися з віку працюючого на даний момент учасника команди (номера оператора) та порядкового номера радіозв'язку. Наприклад: 161005 (16 років,оператор №1, зв'язок №005). Радіозв'язок з однією і тією станцією (оператором) в турі зараховувався на різних діапазонах. 
  За найбільшою кількістю радіозвʼязків визначається призер.
  При однаковій кількості очок у КХ-тесті краще особисте місце присуджується спортсмену, що має кращий процент підтверджених зв’язків.
  Залік підводиться окремо серед хлопців та дівчат.
 Командна першість виявляється за сумою результатів членів команди. 
  Звіт Головній суддівській колегії не пізніше 10 днів після закінчення змагань подається в електронному вигляді (через E-mail).
Команди, окремі учасники, які займуть призові місця, нагороджуються кубками та дипломами відповідних ступенів. 
  У зв’язку з карантинними обмеженнями від Полтавського ОЦНТТУМ ПОР у заході взяв участь керівник колективної радіостанції UR4HWF Дмитро Денисюк. Він виступав у підгрупі „Е” – старші оператори аматорських радіостанцій. Робота у молодіжних змаганнях досвідчених радіоаматорів пропагується, оскільки вони своїм досвідом навчають дітей як правильно працювати в ефірі у змаганнях. Завдячуючи хорошому проходженню радіохвиль, новозбудованій антені вдалося провести 65 радіозвʼязків з учасниками змагань.
 Вихованці гуртка „Юні аматори радіозвʼязку” працювали дистанційно, слідкуючи за роботою радіооператорів в ефірі за допомогою компʼютерної програми WEB SDR. Ця програма зʼєднує через Інтернет цифрові приймачі, що підʼєднані до компʼютерів і які можуть знаходитись в одній чи різних країнах світу. Робота в цій програмі потребує уваги, оперативності перестройки за частотою, вміння керувати віртуальними настройками. Це досить корисна програма для прослуховування аматорського ефіру, скільки у вихованців гуртків немає вдома радіостанції та антени.

Звіт про проведені радіозв'язки:

 

Переглядів: 191 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0