Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Четвер, 2024-04-25, 8:27 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Листопад » 21 » Всеукраїнський семінар-практикум з початкового технічного моделювання
3:52 PM
Всеукраїнський семінар-практикум з початкового технічного моделювання

Всеукраїнський семінар-практикум
з початкового технічного моделювання

  13 листопада 2019 року на базі Центру технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді Дарницького району м. Києва відбувся цікавий і високоякісний Всеукраїнський семінар-практикум "Інноваційні підходи до занять з початкового технічного моделювання". 
  У роботі цього семінару взяли участь 46 педагогів з освітніх закладів України на базі яких діють гуртки початково-технічного профілю науково-технічного напряму позашкільної освіти. 
Надзвичайно гостинним и майстерним був колектив Центру технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді Дарницького району на чолі з директором Оленою Антоновою який презентував роботу закладу і зміг організувати зручні гнучкі умови для роботи лекторату учасників.
  Відповідно до програми семінару було організовано обмін досвідом роботи з теми семінару у науково-теоретичному аспекті:
•    Центр технічної творчості – територія STEM – освіти. Організація та проведення міського конкурсу з ПТМ. (доповідач Нечипоренко Оксана Анатоліївна голова міського методичного об’єднання з ПТМ, завідуюча організаційно-масовим відділом Центру ТТМ Дарницького району м. Києва).
•    Методичний діалог „Підготовка вихованців до профільних змагань з початкового технічного моделювання” (доповідач Козирод Ольга Геннадіївна, методист Полтавського ОЦНТТУМ ПОР).
  Своїми методичними аспектами щодо практичної організації і провідних інновацій гурткової роботи з зазначеного профілю поділилися педагоги-корифеї початково-технічного профілю які провели для присутніх майстер-класи:
•    Використання інтерактивних дидактичних матеріалів веб-сервісу LERNINGAPPS у гуртку ПТМ для проведення моніторингу знань вихованців. (доповідач Урманець Ольга Дмитрівна, методист, керівник гуртка ПТМ Великобірківського будинку творчості школяра Тернопільської області)
•    Майстер-клас „Тестові технології на заняттях гуртка ПТМ” (майстер Малород Галина Миколаївна, завідуюча методичним відділом Комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради”)
•    Презентація методичної роботи з ПТМ і напрямку „Паперкрафт. Рухомі іграшки”. Демонстрація схем виготовлення, готових виробів та працездатності моделей. (доповідач Степанишин Зоряна Михайлівна, завідуюча відділом технічної творчості ЦТДЮГ, керівник гуртка ПТМ Центру творчості дітей та юнацтва Галичини).
  Нові знайомства, творча атмосфера, новітній досвід використання методичного інструментарію в середовищі гурткової роботи з початкового технічного моделювання збагатили учасників семінару натхненням і устремлінням до нових досягнень у роботі.
  Дуже вдячні організаторам, учасникам семінару які поділилися своїм досвідом і сприйняли досвід який пропонувався до розгляду у колі однодумців. Готові трансформувати отримані знання у досвід зокрема і нашого Полтавського ОЦНТТУМ ПОР. 

Переглядів: 343 | Додав: poltavaman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0