Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Вівторок, 2024-04-16, 8:00 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Переглядів: 151 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-24

Тиждень педагогічної майстерності

  З 17 – 21 січня 2022 року в Полтавському ОЦНТТУМ ПОР проходив тиждень педагогічної майстерності „Ідеї. Пошуки. Знахідки”. 
 17 січня з презентаційним меседжем „Спробуйте себе винахідником” виступив Дмитро Денисюк, керівник гуртка „Юні аматори радіозвʼязку”.
  На запитання: „Хто вміє паяти?” було піднято 3 руки. Але після пояснення принципу паяння, правил обережного використання радіотехнічних інструментів педагоги спробували себе радіомонтажниками: запаювали провідники касети елементів живлення (3 елементи ААА напругою 1,5 В), вимикача живлення і світлодіоди на плату радіоконструктора „Вогник, що біжить”, зібраного із мініатюрних SMD-радіокомпонентів. Після запаювання і ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-22

День юного винахідника

  17 січня у всьому світі відзначають День дитячих винаходів. До цього заходу долучилися вихованці гуртків Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради.
  Про деякі з їх досягнень можна дізнатися із статті в газеті Полтавський вісник, відеорепортажу Полтавського телеканалу ІРТ, Місто + за ПОСИЛАННЯМ 1  або  ПОСИЛАННЯМ 2 на Google диску
 
та новин Полтавського телеканалу ІРТ, Місто + за ПОСИЛАННЯМ на Google диску

... Читати далі »

Переглядів: 132 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-19

Педагогічні читання

    З метою підвищення професійної компетентності керівників гуртків, розвитку їх педагогічної творчості, ознайомлення з сучасними освітніми технологіями, із перспективним педагогічним досвідом, актуальними проблемами освітньої практики та шляхами їх розв’язання 12 січня 2022 р. у Полтавському ОЦНТТУМ відбулися Педагогічні читання з теми: „Продуктивне заняття – орієнтир сучасного керівника гуртка”.
   До уваги позашкільників були запропоновані такі доповіді:
„Здійснення індивідуального та диференційованого підходу в процесі навчання” (Денисюк Д. В.);

... Читати далі »

Переглядів: 138 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-13

Пакування в екостилі

    05 січня 2022 року педагоги Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради вчилися виготовляти пакети із крафтового паперу. 
   Для створення пакетів було використано он-лайн програму для креслення різноманітних розгорток The templatemaker (електронний ресурс, режим доступу: https://www.templatemaker.nl/en/bag/). 
   Щоб отримати бажану розгортку, потрібно задати розміри майбутнього виробу та створити зображення в pdf форматі. Роздруковують окремі елементи на папері розміром А4, які потім склеюють. Керівники гуртків завзято працювали, вигинаючи папір по лініях та склеюючи сторони пакету. В результаті кожен отримав гарну торбинку в екостилі.

... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-05

Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв „Сурми звитяги”

  Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 року № 1452 „Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно - масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 рік” 05 – 07 листопада 2021 року у с. Сокільники Львівської області, у Центрі мистецтв та дозвілля „Просвіта” Українським державним центром позашкільної освіти спільно з Громадською організацією „Сурми звитяги”, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Центром творчості дітей та юнацтва Галичини було проведено Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв „Сурми звитяги”.

... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: poltavaman | Дата: 2022-01-05

Обласний конкурс „Візерунки фантазій”

Дипломи готові можна забрати.

Завантажити скан-копії дипломів можна за ПОСИЛАННЯМ 

З 01 до 16 грудня 2021 року Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради був проведений дистанційно за допомогою онлайн-відеоконференції обласний конкурс вихованців гуртків художньо-технічного профілю „Візерунки фантазій”.
  У Конкурсі взяли участь вихованці закладів позашкільної освіти, учні закладів загальної середньої освіти, а саме: Великобагачанського Будинк ... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-12-28

Засідання педагогічної ради

  22 грудня 2021 року в Полтавському ОЦНТТУМ відбулося чергове засідання педагогічної ради.
  Розглядалися питання: про обговорення та схвалення Плану роботи закладу на 2022 рік (Коба Г.М., завідувач відділу методичного), про роботу методичного відділу (Коба Г.М., завідувач відділу методичного, Воробйова Л.В., Козирод О.Г., Передерій О.О., Стадник І.А. – методисти), про ознайомлення з Порядком проведення інституційного аудиту в закладах позашкільної освіти (Романовська Т.М., заступник директора з НР).

... Читати далі »

Переглядів: 142 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-12-23

Миколай, Миколай, ти до нас завітай!

 

         Напередодні свята, в очікуванні Святого Миколая, зазвичай дітлахи прагнуть бути чемними, виваженими, демонструють свої уміння і таланти. Та кому ж хочеться отримати різочку?

           От тільки вихованцям Полтавського обласного центру науково-технічної творчості не потрібно перед святом нічого доводити. Вони цілий рік старанно навчаються, в процесі навчання допомагають своїм товаришам у навчанні, а вдо ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-12-23

Всеукраїнський конкурс робіт юних фото аматорів
„Моя Україно!”

   Українським державним центром позашкільної освіти 16 листопада 2021 р. проведено фінальний етап Всеукраїнського конкурсу робіт юних фото аматорів „Моя Україно!” (заочний).
   На конкурс було представлено 753 роботи від закладів освіти областей України. Від Полтавської області на Конкурс надіслано 20 творчих світлин в тому числі від Полтавського ОЦНТТУМ ПОР – 5 учасників.
    За результатами Конкурсу 3 юні фотоаматори Полтавської області отримали дипломи другого ступеню.
   У номінації „Репортажне фото”, (ІІ – категорія 15 – 18 років) дипломом ІІ ступеня нагороджено: 
    Огданську Юлію, ученицю Градизької гімназії ім ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-12-21

« 1 2 3 4 ... 35 36 »