Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Неділя, 2024-05-19, 11:46 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Обласний конкурс з початкового технічного моделювання

   Дипломи призерів конкурсу готові, можна забирати чи скачати за ПОСИЛАННЯМ

  З 15 до 25 березня 2021 року дистанційно за допомогою онлайн-відеоконференції Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради був проведений обласний конкурс учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання (далі – Конкурс).
   У Конкурсі брали участь вихованці гуртків початкового технічного моделювання закладів позашкільної освіти віком до 10 років включно, а саме: Великобагачанської станції юних техніків викон ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-30

Атестація - 2021

  З метою  презентації досвіду педагогів, розвитку  в них уміння об’єктивно оцінювати результати своєї праці, 24 березня ц.р. в нашому закладі відбулося засідання атестаційної комісії. Захід присвячений діяльності  колег, які крок за кроком йшли до цієї головної події. Цього року чергову атестацію проходили керівники гуртків Романовська Т. М., Радостєва Є. В., Фирсов І. І.
  У міжатестаційний період вони ділились досвідом з колегами під час проведення методичних днів, презентували свої здобутки на засіданнях методичних об’єднань,  педради, проходили курси підвищення кваліфікації на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського.
  Власний досвід роботи наші педагоги узагальнили у вигляді портфоліо, які успішно захистили на підс ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-26

Карантинні заходи

Переглядів: 142 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-19

Шевченко Т.Г.  – художник

  Серед плеяди видатних діячів української культури Тарасові Григоровичу Шевченку (1814–1861) належить особливе місце. Його називають поборником правди і свободи. Своєю полум’яною поетичною і мистецькою творчістю він виражав споконвічні вільнолюбні прагнення нашого народу.
  Тарас Шевченко як художник займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві. Він прекрасно володів всіма відомими тоді засобами графічного зображення.
   Талант художника проявився в Тараса Шевченка значно раніше, ніж талант поета. Якщо перші літературні спроби припадають на 1836–1837 роки, то найбільш ранній малюнок, що дійшов до нас і відомий під назвою „Погруддя жінки” або „Жіноча голівка”, датований самим авто ... Читати далі »

Переглядів: 132 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-17

Свято для мами

   Для кожної дитини свято для мами як можливість показати свої досягнення і вміння. Карантин для того не перешкода. Вихованці гуртка „Мʼяка іграшка” разом з керівником Євгенією Валеріївною Радостєвою запросили батьків на онлайн фотовиставку гуртка і долучили всіх бажаючий попрацювати спільно, виготовили маленького пухнастика.

... Читати далі »

Переглядів: 136 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-17

Заняття керівників гуртків науково-технічного напрямку

  11 березня 2021 року до Полтавського ОЦНТТУМ ПОР завітали керівники гуртків дослідницько-експериментального та науково-технічного напрямів, які проходять курси підвищення кваліфікації при Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського, на чолі з Красницькою Ольгою Анатоліївною, методистом з питань роботи позашкільних навчальних закладів, завідувачкою відділу методики виховання. Були проведені семінарські заняття. В рамках заходу гості ознайомилися з роботою гуртка „Робототехніка” Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, з його матеріальним та програмним забезпеченням. З інформацією про дистанційне проведення обласних заходів з вихованцями гуртків закладів позашкільної освіти та учнями закладів загальної середньо ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-14

VI Всеукраїнська онлайн-виставка позашкільної освіти

  З 25 січня до 1 березня двоє вихованців Полтавського ОЦНТТУМ ПОР (керівник гуртка Воробйова Л.В.) приймали участь у VІ Всеукраїнській он-лайн виставці „Талановиті! Наполегливі! Успішні!” номінація „Науково-технічний напрям позашкільної освіти”. На онлайн виставку-конкурс від учасників надішло більш ніж 5000 робіт. Всеукраїнська онлайн-виставка проходила у двох номінаціях, трьох вікових категоріях та в пʼять етапів. 
  Вихованці нашого закладу успішно зареєструвались на офіційній сторінці конкурсу, отримали банери та вчасно розмістили свої роботи. Вони взяли участь у двох вікових категоріях: до 10 років і до 15 років та представили вироби у техніці ручних швів (Ломовський Захар) та техніці вʼязання гачком (Демченко Діана ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-13

  03 березня 2021 року на базі Полтавського обласного центру науково-технічної творчості Полтавської обласної ради було проведено презентацію новітньої технології „Веб-квест” для впровадження її в освітній процес у закладах позашкільної освіти. 
   Стадник Ігор Анатолійович, керівник гуртків „Медіапростір” та „Юні користувачі персональними комп’ютерами” представив технологію „Веб-квест” – як захоплюючу подорож мережею Інтернет. Вона передбачає запити в різних пошукових системах, одержання досить значного об’єму інформації, її аналіз, систематизацію і подальшу презентацію. Це технологія, що дозволяє працювати в групах (від 3-х до 5-ти осіб), розвиває конкретність і лідерство. 
   Універсальність технології „Веб-квест” може бути використана з метою розвитку самостійної пізнавальної діяльності учнів із за ... Читати далі »

Переглядів: 171 | Додав: poltavaman | Дата: 2021-03-09

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 35 36 »