Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-26, 9:21 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Січень » 21

Презентація Центру

 18 січня 2019 року працівники Полтавського ОЦНТТУМ ПОР  презентували свій  заклад педагогам міста.
 У рамках проведення флеш-семінару «Нова школа - нові ми. Перезавантаження», що проходив на базі Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 34,  завідувач відділу організаційно-масової роботи Денисюк Д.В. та методист центру Гончаренко І.Г.  представили експонати та вироби вихованців Центру, продемонстрували профорієнтаційний відеоролик про діяльність Центру. Учасників флеш-мобу зацікавив також і друкований матеріал про заклад. Великий інтерес присутні виявили до практичної демонстрації застосування проектів на базі контролерів (Arduino), науково-дослідницькі роботи різних напрямків, авіамоделі, приймально-передаваль ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21

День дітей-винахідників

  17 січня – День дітей-винахідників. Датою цієї календарної події обрана дата народження Бенджаміна Франкліна, який народився в неділю, 17 січня 1706 року в Бостоні, штат Массачусетс. Нам він відомий більше, як один з батьків-засновників Сполучених Штатів Америки. У 12 років він придумав собі пристосування для більш швидкого плавання - так винайшов ласти. Йому належить один з патентів на крісло-гойдалку і економічну малогабаритну піч для будинку, що отримала назву піч Франкліна. У більш зрілому віці саме він для електрично заряджених станів, запропонував позначення «+» і «-», висунув ідею електричного двигуна і продемонстрував справжнє «електричне колесо», яке оберталося під дією електростатичних сил. 
... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21

Змагаються юні авіамоделісти

  Продовжуються веселі канікулярні дні в Полтавському обласному центрі науково-технічної творчості. 12 та 13 січня цього року були проведені міжгурткові змагання із запуску метальних і катапультних моделей літаків та глісерів. 
 Захід проводився з метою стимулювання творчого, інтелектуального, фізичного розвитку й удосконалення спортивно-технічної майстерності дітей та учнівської молоді, а також виробити у вихованців навички правильно запускати та регулювати авіамоделі, а для глісерів – навчитися проходити швидкісну трасу та опанувати радіокерування.
 Проведені змагання продемонстрували, що рівень учнів, які займаються виготовленням та запуском радіокерованих моделей літаків підвищився, це особливо важливо, бо авіамоделюван ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21