Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Понеділок, 2024-04-29, 5:18 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Робота Фотостудії “Промінь”

  У фотостудії “Промінь”Полтавського ОЦНТТУМ ПОР триває підготовка вихованців до участі в конкурсі юних фотолюбителів “Моя Україна”. Юні фотографи на данному етапі навчання опановують під орудою керівника Олександра Сергійовича Гришка зйомку портрета в умовах студії, вивчають специфічне освітлення імпульсними спалахами зі спеціальними парасольками для розсіювання та відбивання променів світла. У процесі вивчення даних аспектів вихованці розвивають свої здібності у композиції портрета, роботі з різкістю та освітленням моделі, ідейному та змістовному наповненню кадрів. Зразками, які надихають на творчість, є світлини з творчого доробку таких майстрів фотосправи як Анрі Картьє-Брессон, Річард Аведон, Ансел Адамс, Йозеф Судек та Йосип Хмелевський. ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-10-02

Переможці конкурсу

  Вихованці гуртка "Початкове технічне моделювання" Полтавського ОЦНТТУМ ПОР (керівник гуртка - Людмила Володимир Воробйова) прийняли участь в онлайн-конкурсі від дитячого  Журналу "САШКА". 
 Завдання конкурсу: виготовити поробку зі сторінок журналу, сфотографувати та розмістивши фото в Інтернеті, зібрати найбільшу кількість лайків. 
   Діти добре постаралися, батьки підтримали - і маємо перемогу та подарунки.

... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-10-02

Юні керамісти вітають...

 До професійного свята вихованці гуртка "Кераміка" готують подарунки улюбленим педагогам. 
   Декоративні тарілі, панно з рослинним сюжетом, скульптурки, гончарні вироби - це лише неповний перелік сюрпризів від вихованців гуртка.

 

... Читати далі »

Переглядів: 151 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-28

Вітання з Днем позашкілля!

   Шановні працівники закладів позашкільної освіти! 
   Вітаємо Вас з професійним святом та висловлюємо щиру подяку за вклад у розвиток унікальної ланки в системі безперервної освіти – позашкільного навчання! Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, має свій особливий талант, який заохочує дітей до навчання та творчості, здійснює виховання засобами високої культури, науки, мистецтва та спорту. Саме позашкілля у творчості та натхненні навчає та формує українську юнь до самостійного, усвідомленого майбутнього життя. Саме до Вас біжать дітлахи не тому, що треба, а тому, що цікаво, захопливо, емоційно й корисно.
   Бажаємо Вам міцного здоров’я, злагоди й любові, терпіння і мудрості, щоб ніколи не згасало світло Вашої ... Читати далі »

Переглядів: 237 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-28

Відеоконференція директорів

  Відповідно до плану роботи на 2020 рік 17 вересня 2020 року Полтавським обласним Центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради у режимі онлайн була проведена відеоконференція директорів міських Центрів позашкільної освіти, районних, міських Станцій юних техніків, Центрів дитячої та юнацької творчості, районних Будинків дитячої та юнацької творчості.
  У заході прийняли участь 14 директорів закладів позашкільної освіти. Учасники відеоконференції розглянули питання: про готовність до початку навчального року, кадрове та фінансове забезпечення закладу позашкільної освіти, профорієнтаційна робота в умовах карантину, дистанційне навчання в умовах карантину, про вступ до Полтавського відділення Міжнародної асоціації позашкільної освіти, про дист ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-28

Дистанційне навчання

 

Пандемія COVID 19 внесла корективи у життя кожного з нас і викликала необхідність стрімко змінюватися.
  За цих обставин усім педагогам довелося освоїти нові технології навчання. 
  29 вересня 2020 року педагогічний колектив  Полтавського ОЦНТТУМ ПОР обговорював особливості дистанційного навчання,  переваги та недоліки такого навчання, керівники гуртків пропонували своє бачення та ділилися досвідом (презентацію підготувала Оксана Передерій, методист Центру).

... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-27

Профорієнтаційна робота

  11 вересня 2020 року Полтавський ОЦНТТУМ ПОР проводив профорієнтаційну роботу із запрошення учнівської молоді до навчання в гуртках. В районі ЗЗСО №5 були представлені виставкові експонати і роботи вихованців гуртків різних напрямків. За допомогою музичного супроводу і банерної реклами мешканцям міста були представлені різноманітні напрямки гурткової роботи.
   Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді ПОР продовжує набір учнівської молоді до навчання в гуртках науково-технічного, спортивно-технічного та ужитково-декоративного напрямів
  Ми розкриваємо дитячі таланти, допомагаємо у навчанні, розвиваємо конструкторські навики, вчимося дружити і допомагати друзям.
   Завжди раді бачити дітей у нашій технічній родині! ... Читати далі »

Переглядів: 193 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-17

Співпраця з Андріївською ЗСШ

  Полтавський ОЦНТТУМ ПОР продовжує розширювати співпрацю із закладами освіти області. 10 вересня 2020 року педагогічні працівники Полтавського ОЦНТТУМ ПОР проводили  профорієнтаційну роботу у Андріївській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті I-II ступенів Новосанжарського району Полтавської обласної ради
Учні школи із захопленням познайомилися з роботою гуртків робототехніки, радіопеленгації та юних аматорів радіозв’язку. 
  Тепер на базі Андріївської ЗСШ почнуть свою роботу гуртки науково-технічного напряму.

... Читати далі »

Переглядів: 157 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-17

Вивчення роботи Corel Draw

   9 вересня у Полтавському ОЦНТТУМ ПОР проходив майстер-клас з вивчення роботи графічного редактора Coral Draw. В цій програмі можна створювати різні графічні об’єкти у векторній графіці. Це означає, що при збільшенні масштабу (розміру) зображення не втрачатиме якість візуального відтворення. Для керівників гуртків Ігор Анатолійович провів початкове заняття з основ роботи в даній програмі, розглянув приклади створення простих об’єктів та їх перетворення. Даний майстер-клас стане в пригоді для керівників гуртків під час створення методичних розробок, технологічних карток для вихованців гуртків та колег з інших гуртків.

... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-17

Щире співчуття і вічна пам'ять...

  Колектив Полтавського ОЦНТТУМ ПОР висловлює співчуття заступнику директора з навчальної роботи Романовській Тетяні Миколаївні з приводу втрати матері – Ігнатьєвої Віри Миколаївни.
Сумна звістка завжди приходить зненацька… Пішла із життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця, щира та доброзичлива. Віра Миколаївна тривалий час працювала технічним працівником Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, завжди привітна, усміхнена, життєрадісна, вона ділилася теплом і позитивом з оточуючими, дбала про гармонію і затишок. 
   У ці дні розділяємо невимовний сум і тугу її близьких і рідних. Світлий добрий спомин про Віру Миколаївну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав.
    У скорботі низько схиляємо голову та молимося за упо ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-09-07

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 35 36 »