Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

П`ятниця, 2024-04-26, 1:46 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Родинний день

  7 березня 2020 року на гуртку "Виготовлення сувенірів" в Полтавському ОЦНТТУМ відбувся, вже традиційний, родинний день. Людмила Воробйова, керівник гуртка радо вітала вихованців і їх батьків. Мами та бабусі змогли попрацювати на гуртку разом з дітьми та отримати навички в техніці КІНУСАЙГА – одна з технік виготовлення та декорування настінних панно. Заняття пройшло динамічно та з гарним настроем.

... Читати далі »

Переглядів: 235 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-11

Обласні масові заходи у квітні 2020 року

Шановні вихованці і педагоги!

   Відповідно до річного плану роботи Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради поводитимуться масові заходи, з яким можна ознайомитись за посиланням:

http://pocnttumpor.at.ua/index/plan_masovikh_zakhodiv_na_2020_rik/0-80

Для участі у заходах необхідно ознайомитись і з Положеннями за посиланням:

... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-06

Обласний конкурс з робототехніки

31 березня - 01 квітня 2020 року Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради проводить на своїй базі обласний конкурс з робототехніки.

Лист-виклик: 

/list_pro_obl-konk_robototekhn_2020.doc

Захід проводитиметься згідно Положення, з яким можна ознайомитись на сторінці нашого сайту:

... Читати далі »

Переглядів: 355 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-05

Виставка „Дивосвіт кераміки – 2020”

   4 березня у залі дитячої творчості імені Саші Путрі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка відбулася відкриття експозиції „Дивосвіт кераміки - 2020”. Це вже восьма поспіль виставка виробів керамічних гуртків і студій міста, яка стала традиційною та відбувається раз на два роки.
   Центральна частина експозиції представлена роботами по темі „Кераміка – літопис Світу”. Цьогоріч її розкривають доробки гуртка Обласного центру науково – технічної творчості під керівництвом Матвієнко Ірини Анатоліївни та Ардашевої Ірини Михайлівни. Роботи їх вихованців занурюють нас у світ Древнього Єгипту доби фараонів. Гурток, заснований 2002 року, сповнений новизною та відзначається творчим втіленням креатив ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-05

Усний журнал „Мистецька спадщина Тараса Шевченка”

  Традиційно на початку березня в кожному освітньому закладів готують низку заходів до дня народження Тараса Шевченка. Усний журнал під назвою „Мистецька спадщина Тараса Шевченка” підготував керівник фотогуртка Гришко Олександр Сергійович. 
  Сама назва „усний журнал” нібито точно орієнтує на спосіб підготовки та форму проведення цього заходу. Це підбір матеріалу та його подача за блоками-рубриками з використанням засобів наочності, елементів цікавого й пізнавального, корисного й різноманітного.
  Гортаючи сторінки журналу, Олександр Сергійович розповів колегам про Шевченка-художника – відомого та невідомого, адже цей талант проявився в нього значно раніше, ніж талант поета.
  Тарас Ше ... Читати далі »

Переглядів: 284 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-05

Виставка робіт гуртків

Переглядів: 325 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-04

Масляна

  Масляна – це одне з найулюбленіших свят Київської Русі. Його здавна відзначали наприкінці лютого, коли „весна з зимою зустрічалися”. Морози вже були не такими лютими, усе тепліше пригрівало сонечко...
  Людям дуже хотілося скоріше провести зиму й зустріти довгоочікувану весну. Розуміючи, що найсуворіший час добігає кінця, а попереду – ласкаві весняні дні, люди насамперед дякували за тепло сонцеві, славили його, пекли млинці – круглі, рум'яні, червонуваті (якщо були зроблені з житнього борошна), які дуже нагадували сонячний диск.
  До млинців готували олію, сир, сметану, діставали мед, пекли медові пиріжки і візерункові пряники. Саме з цим і зустрічали довгоочікуване свято.
  Свято не оминуло і Полтавський обласний центр науково-технічної ... Читати далі »

Переглядів: 252 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-04

Методичні матеріали обласного конкурсу
початкового технічного моделювання

/Metod_materialu_PTM_2020.doc

/geometrichni_figuri.zip

УВАГА ЗМІНИ!

  Відповідно до листа Українського державного центру позашкільної освіти від 27.02.2020 р. № 02-30 у Програмі проведення Всеукраїнського конкурсу учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання в цьому році у розділі "Конструкторське завдання" замість машинок на гумомоторі учасники повинні виконувати ... Читати далі »

Переглядів: 283 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-02

Обласний семінар з початкового технічного моделювання

   27 лютого відповідно до річного плану роботи Центру керівники гуртків початкового технічного моделювання Полтавської області зустрілися в рамках обласного семінару-практикуму та об‛єднали свої методичні зусилля навколо теми «Формування творчої, конкурентоздатної особистості вихованця під час участі у профільних змаганнях з початкового технічного моделювання».
   Учасники семінару взяли участь у методичному діалозі «Підготовка вихованців до профільних змагань з початкового технічного моделювання».
   Семінаристи також детально обговорили зміни до умов проведення змагань з початкового технічного моделювання відповідно до умов Всеукраїнського етапу конкурсу.
Методист з інформаційних технологій ... Читати далі »

Переглядів: 255 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-03-02

Обласний зліт юних любителів науки і техніки

Підсумковий наказ ДОН

  /nakaz_don_pidsum_obl_zlit_jut_2020-sajt.pdf

   25 лютого 2020 року Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради в м. Полтаві був проведений обласний зліт юних любителів науки і техніки.
  У Зльоті брали участь вихованці технічних гуртків закладів позашкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти, а саме: Гребінківської Станції юних техніків, Глобинського районного Центру дитячої та юнацької творчості, Лубенської міської станції юних техніків і нат ... Читати далі »

Переглядів: 764 | Додав: poltavaman | Дата: 2020-02-28

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 35 36 »