Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
Полтавської обласної ради

36014, м. Полтава, вул. Покровська, 38, тел.: (0532)56-24-85; 50-04-51

e-mail: poltavaocnttum@ukr.net

Субота, 2024-05-18, 12:39 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Призери Всеукраїнського конкурсу юних фотоаматорів

  Відповідно до наказу Українського державного центру позашкільної освіти від 22.11. 2018 № 11-08/1 22 листопада 2018 року були підведені підсумки Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів “Моя Україно!”. На конкурс було представлено близько тисячі робіт з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва. Від Полтавської області у заході прийняли участь 20 учасників – вихованці закладів позашкільної освіти. За підсумками ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-02-08

  Методичний майстер-клас по виготовленню сумочки-валентинки

 Щосереди в Полтавському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради для педагогічних працівників проходять методичні дні, під час яких проводяться практикуми, тренінги та майстер-класи. Все це створює умови для творчого зростання, удосконалення майстерності керівників гуртків, підвищення кваліфікаційного та освітнього рівнів наших педагогів. Такий підхід дозволяє адаптуватись у зміні соціально-економічних умов. 
 06.02.2019 року Лариса Леонідівна Гецелевич, керівник гуртка початково-технічного моделювання, провела майстер-клас по виготовленню сумочок-«валентинок» із фоамірану. Колеги дізналися, що це за матеріал, його різновиди, де застосовується та&n ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-02-08

Бій під Крутами

  Сьогодні вшанували пам’ять тих Героїв, які скористалися шансом відновити втрачену незалежність у національно-визвольних змаганнях.
«Бій під Крутами» – це один із символів стійкості, незламності українців, непохитності волі, любові до Батьківщини.
    Більше ста років тому відбулась одна з найтрагічніших подій в історії нашої країни. Українські студенти віддали своє життя, аби захистити Київ від наступу більшовиків. Сьогодні складається враження, що історія повторюється. Радянська Росія, як і сучасна, не могли і не можуть змиритися з існуванням самостійної України.    
    Цей бій залишив неабиякий слід в нашій національній пам’яті. 
    Герої не вмирають! Вмирають вороги!
... Читати далі »

Переглядів: 281 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-02-01

День Соборності України 

 Віднині зливаються в одне століттями відділені одна від одної частини України – Галиччина, Буковина, Закарпаття і Придніпров’я – в одну Велику Україну. 
  День Собо́рності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
 З вихованцями Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, відзначаючи цю пам’ятну для держави дату, досліджували генетичний код українців, який спонукав і спонукає українців об’єднуватись навколо ідеї Єдиної і Соборної України задля її незалежності, процвітання і щасливого майбутнього для кожного жителя нашої дер ... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-24

Презентація Центру

 18 січня 2019 року працівники Полтавського ОЦНТТУМ ПОР  презентували свій  заклад педагогам міста.
 У рамках проведення флеш-семінару «Нова школа - нові ми. Перезавантаження», що проходив на базі Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 34,  завідувач відділу організаційно-масової роботи Денисюк Д.В. та методист центру Гончаренко І.Г.  представили експонати та вироби вихованців Центру, продемонстрували профорієнтаційний відеоролик про діяльність Центру. Учасників флеш-мобу зацікавив також і друкований матеріал про заклад. Великий інтерес присутні виявили до практичної демонстрації застосування проектів на базі контролерів (Arduino), науково-дослідницькі роботи різних напрямків, авіамоделі, приймально-передаваль ... Читати далі »

Переглядів: 330 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21

День дітей-винахідників

  17 січня – День дітей-винахідників. Датою цієї календарної події обрана дата народження Бенджаміна Франкліна, який народився в неділю, 17 січня 1706 року в Бостоні, штат Массачусетс. Нам він відомий більше, як один з батьків-засновників Сполучених Штатів Америки. У 12 років він придумав собі пристосування для більш швидкого плавання - так винайшов ласти. Йому належить один з патентів на крісло-гойдалку і економічну малогабаритну піч для будинку, що отримала назву піч Франкліна. У більш зрілому віці саме він для електрично заряджених станів, запропонував позначення «+» і «-», висунув ідею електричного двигуна і продемонстрував справжнє «електричне колесо», яке оберталося під дією електростатичних сил. 
... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21

Змагаються юні авіамоделісти

  Продовжуються веселі канікулярні дні в Полтавському обласному центрі науково-технічної творчості. 12 та 13 січня цього року були проведені міжгурткові змагання із запуску метальних і катапультних моделей літаків та глісерів. 
 Захід проводився з метою стимулювання творчого, інтелектуального, фізичного розвитку й удосконалення спортивно-технічної майстерності дітей та учнівської молоді, а також виробити у вихованців навички правильно запускати та регулювати авіамоделі, а для глісерів – навчитися проходити швидкісну трасу та опанувати радіокерування.
 Проведені змагання продемонстрували, що рівень учнів, які займаються виготовленням та запуском радіокерованих моделей літаків підвищився, це особливо важливо, бо авіамоделюван ... Читати далі »

Переглядів: 372 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-21

Педагогічні читання

  Педагогічні читання  - одна з продуктивних форм методичної роботи з підвищення професійної   компетентності педагогів, що дозволяє вивчити та перейняти перспективний професійний досвід, обговорити актуальні проблеми освітньої практики, визначити шляхи їх вирішення.
  Завдання педагогічних читань ми  бачимо в: удосконаленні науково-методичного рівня підготовки педагогів, стимулюванні творчої ініціативи; пошуку та підтримці творчих педагогів, сприянні запровадженню їхніх розробок до о ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-18

  Щедрування – давня слов’янська традиція для дорослих, молоді і дітей, яка в Святий вечір об’єднувала всі покоління. Існує повір’я – що побажаєш на новорічні свята– те й відбувається.
 До Центру науково-технічної творчості завітали щедрівники з центру естетичного виховання. Колектив юних щедрувальників, зібравши чудові щедрівки, подарували багато позитивних емоцій, побажали добра, миру, достатку, здоров’я, благодаті присутнім, якими ми ділимося і з вами. 
 Зі святами!

... Читати далі »

Переглядів: 319 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-18

УВАГА! Відкрито набір вихованців до гуртка!
Заняття  БЕЗКОШТОВНІ!

  З січня почав працювати гурток «Виготовлення сувенірів» на базі Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради.
  Заняття в гуртку  дозволять дітям увійти в світ культурних цінностей, сформувати стійкий інтерес до творчої діяльності, допоможуть мислити  сучасно та креативно.
  Тож, запрошуємо до занять в гуртку дітей шкільного віку, які бажають навчитися  створювати сувеніри, подарунки, біжу терні прикраси, листівки, органічно поєднуючи  матеріали  в різних техніках виконання (витинанка, художній розпис, бісероплетіння, в’язання гачком, ліплення з полімерної глини та   ... Читати далі »

Переглядів: 283 | Додав: poltavaman | Дата: 2019-01-18

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 35 36 »